Tillbehör

Tillbehör till Elmopeden

 

För att komplettera din elmoped och göra den extra snygg och säker rekommenderar vi alltid att ha rätt tillbehör till moppen. Nedan listar vi några absolut måste-ha tillbehör som komplement till din elmoppe.

 

 

Hjälm

 

Det första tillbehöret alla behöver när de bestämt sig för att köpa elmoped är en hjälm. Det är även ett krav vid just köp av elmoped klass 1 som omfattar elmopederna i vårat sortiment! Vi rekommenderar starkt en klassisk snygg hjälm till elmopeden. Hjälmen är en absolut kvalitets-hjälm tillverkad i Tyskland som uppfyller alla säkerhetskrav och certifikat, däribland ECE (hög säkerhets klassifikation). Vi rekommenderar även moppe-hjälmarna rb-753 Oldtimer och rb-761 Italia. Passar perfekt för både Capri och Firenze!

 

Går att beställa hos oss för 1299kr och 1499kr. 

 

 

Lås

 

Ett annat viktigt tillbehör är ett bra och säkert lås på din elmoped så att den inte blir stulen, annars måste du snart köpa ny elmoped igen. Speciellt viktigt är att låset du köper är godkänt av ditt försäkringsbolag. Viktigt är alltså att låser har en hög säkerhets klassifikation, oftast att det är klass 3 godkänt. Det betyder att låset är testat och godkänt för att täcka stöldskyddet på din försäkring och att det är säkert. Det krävs då också att elmopeden är försäkrad för stöldskydd, dvs en hel- eller halv-försäkring. Det man behöver veta är att de flesta elmopeder man kan köpa redan har ett inbyggt styrlås som låser styret i ett fast läge. Det är dock inte stöldklassat och bör därför aldrig ses som ditt enda lås. För att vara helt säker att ditt lås är godkänt av ditt försäkringsbolag är det bra att ringa och fråga. Ett klass 3 lås brukar räcka och vi rekommenderar att alltid låsa din moped med ett lås som är godkänt enligt klass 3.
Man kan välja mellan kättinglås, skivbromslås och bygellås. Vi rekommenderar kättinglås om man låser elmopeden under en längre tid. Då kan man låsa fast elmopeden med ett föremål som en lyktstolpe och därmed vara säker att ingen förflyttar din elmoped och bryter upp låset på annan plats. Låser man elmopeden endast en kortare tid kan skivbromslås vara tillräckligt. Bygellås som vanliga cyklar har är även det ett smidigt sätt att låsa på. Viktigt att tänka på när man låser sin elmoped är att alltid placera låset så det sitter över gaffelbenen på mopedens hjul för att omöjliggöra att någon monterar av hjulet och på så sätt kan ta din elmoped. Det är också bra att tänka på att parkera och låsa din moped på ett ställe som är väl synligt för att ge en potentiell tjuv så lite möjlighet att i lugn och ro försöka bryta ditt lås.
På marknaden finns lås som varier något i pris beroende på kvalité och märke. Vissa märken som ABUS är välkända att de är väldigt svåra att bryta upp och har därför en preventiv och avskrämmande effekt på tjuvar, även om det slutligen är kvaliteten som avgör hur säker din elmoped i själva verket är. 
Med ovan kriterier i åtanke har vi testat oss fram vilket lås som just är bäst till elmoppen. Vi kom fram till att ABUS City Chain 1010 är det överlägset bästa låset och har därför bestämt oss för att endast sälja detta i våran butik. Nedan kan du läsa mer om just detta låset och varför vi just bestämt oss för ABUS. 

 

 

ABUS City Chain 1010 140cm (klass 3)

ABUS City Chain 1010 låset består av en kätting tillverkad i specialhärdat stål som är 140 cm långt, vilket är fullt tillräckligt för att fästa elmopeden kring en stolpe eller liknande. I kättingen finns ett lås, ABUS Plus-cylinder inklusive automatisk låsmekanism, som gör det otroligt smidigt att låsa fast moppen även på trånga ställen. Låset är av hög kvalitet och har testats för de högsta kraven och med åtanke av vädret – mycket regn och salt stänk är inga problem för låset. Låset är robust och håller bra i de flesta fall, allt för att din elmoped du köpt ska vara så trygg som möjligt var du än ställt den. Den har en 9 mm lång kätting vilket gör att du enkelt fäster låset genom fälgarna och runt ett fast föremål. ABUS låsgaranti som ligger på 1000 kr är alltid med för din elmoped vilket betyder att du får 1000 kr ersättning av ABUS när något blir stulet utöver försäkringens ersättning. Läs mer om ABUS City Chain 1010.

 

Godkänt för din elmoped.

 

 

 

Mer om lås till elmoppen

De flesta elmopeder har ett lås för styret som låser sig automatiskt när den elmopeden står still och är låst. Det är en bra att ha som komplettering till ett kättinglås men bör inte ses som något substitut. För att din elmoped ska vara helt säker är det alltid rätt val att köpa ett klass 3 lås till sin elmoped. Då är du helt täckt av ditt försäkringsbolag med en hel- eller halvförsäkring på elmopeden. Viktigt att tänka på är att låset ska vara rost-skyddat vilket alla ovan-nämnda lås är. Det är även bra om det finns ett överdrag till låset så att du undviker repor när du låser elmopeden.

 

Larm

 

Vi rekommenderar även för elmopedens säkerhet att ha ett larm installerat. Detta ifall elmopeden mot all förmodan ändå skulle tjälas att den börjar tjuta vid förflyttning. Larmet har sensorer som känner av vibrationer och börjar då tjuta. Vi rekommenderar ett från Universallarm från TNT som passar elmopeder med 12V-batteri.

 

 

Scroll Up